Local

În primul semestru al anului 2019, 38 de buzoieni s-au prezentat în audiență la Avocatul Poporului

În primul trimestru al anului 2019 la Biroul teritorial Ploieşti al institutiei Avocatul Poporului au fost primiţi în audiență 245 de persoane, au fost depuse 90 de petiții şi au fost primite 170 apeluri telefonice. De asemenea, au fost deschise 48 de dosare în care au fost efectuate verificări cu privire la situaţii semnalate şi au fost soluționate 49 de dosare şi 47 de petiții care au avut ca obiect alte aspecte decât cele care intră în competenţa instituţiei Avocatul Poporului, iar în aceste cazuri cetaţenii au primit îndrumări cu privire la modul de soluţionare al problemelor cu care se confruntă. La finele acestui trimestru se aflau în lucru un număr de 30 dosare. Au fost înregistrate 3 sesizări din oficiu şi au fost efectuate 8 anchete proprii, în urma carora au fost emise de către Avocatul Poporului 5 recomandări pentru remedierea deficiențelor rezultate în urma verificărilor.
La nivelul județului Buzău, bilanțul activității reprezentantului Avocatului Poporului prin Biroul Teritorial Ploieşti, pe trimestrul I al acestui an, arată că 38 de buzoieni s-au prezentat în audienţă. În perioada respectivă, aceştia au înaintat 16 petiţii, iar 37 de buzoieni au apelat telefonic la serviciul Avocatului Poporului. Pentru 12 dintre ei, reprezentantul instituției amintite a soluţionat dosarele, iar pentru alți 13 buzoieni au fost deschise dosare. Reprezentantul Avocatului Poporului a efectuat 2 anchete proprii, s-a autosesiat într-un singur caz și a făcut 2 recomandări.
Potrivit Legii nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, republicată, în competenţa Biroului teritorial Ploieşti sunt cuprinse judeţele Prahova, Buzău şi Dămboviţa, iar activitatea se desfăloară de regulă la sediul biroului. Reprezentanții Biroului Teritorial Ploiești se deplasează lunar în județele Buzău și Dâmbovița pentru acordarea de audiențe și pentru a primi petiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *