Local

Hasdeul s-a închis și nici alte școli nu se simt prea bine

România funcționează ca un pendul. Ba la dreapta, ba la stânga. Nu vorbesc de dreapta sau stânga politică, pentru că nu există. E doar o amestecătură. Vorbesc despre decizii în general.

Dorind să arate cât de decis este să țină școlile deschise, Ministrul Educație a forțat ceea ce nu era de forțat. Menținerea la acest grad ridicat de infectare a școlilor deschise este un atentat la siguranța națională. Mii de elevi și sute de profesori sunt bolnavi, iar consiliile de administrație ale școlilor nu decid nimic, pentru că, evident sunt atente la mesajele venite de sus.

Criza sanitară a lovit crunt și Buzăul. Frigul din școli – nu este primul an când elevii tremură – și gradul ridicat de infectare pune școlile în imposibilitatea de a funcționa. Hasdeul este printre ele. După ce au fost discuții referitoare la prelungirea anului școlar cu două săptămâni, în cele din urmă s-a hotărât trecerea pentru două săptămâni în online. Măsura a întrunit acordul profesorilor și satisfacția elevilor. Nici unii, nici alții nu sunt vinovați pentru criza sanitară prin care trecem cu toții, pentru a le fi răpită o parte di vacanță, mai ales că există soluții de învățământ la distanță.

Rămâne de văzut ce se va mai întâmpla în  perioada următoare, însă, tot mai multe voci acuză Ministerul Educației de gestionare inconștientă a situației epidemiologice în școli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *