Local

Gripa impune restricții în școli, spitale.La Maternitatea Buzău accesul vizitatorilor este interzis

Gripa și-a făcut prezența și în județul Buzău, fiind confirmate două cazuri de gripă, unul la un copil de doi ani și celălalt la o adolescentă gravidă din Rîmnicu Sărat. Pentru a se limita răspândirea virului gripal, coordonatorul Compartimentului Epidemiologie din cadrul Direcției de Sănătate Publică Buzău, dr. Carmen Scântei, a dispus o serie de măsuri preventive la nivelul tuturor spitalelor din județ. Astfel, reprezentanţii Spitalului Judeţean au decis să interzică accesul vizitatorilor în secțiile Terapie Intensivă, Pediatrie si Chirurgie.  De asemenea, la Maternitatea Buzău, accesul vizitatorilor a fost interzis total.
 Mai mult, autoritaţile sanitare au impus măsuri igienico-sanitare stricte.  De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor  pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.
Măsuri de siguranță s-au luat și în școli. Medicii școlari au constatat că, în majoritatea cazurilor în care copiii contractaseră infecții respiratorii, părinții nu i-au trimis la școală.
Medicii reamintesc că, în situația apariției primelor semne de boală, cea mai indicată este izolarea copiilor la domiciliu, pentru a se evita răspândirea virusului în colectivități și totodată pentru a-i proteja pe copiii care s-au îmbolnăvit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *