Local

GREȘELI pe care le faci când te speli pe față

Dacă credeai că spălatul pe față este un lucru simplu și banal, în aparență se poate dovedi a fi complicat. De ce? Pentru că este vorba despre sănătatea  ta și despre aspectul tău. Dacă nu îți cureți tenul așa cum trebuie, riști să dezvolți iritații și să-ți strici aspectul tenului.
Iat cele mai comune greșeli pe care le faci cînd te speli pe față:
1. Te speli pe fugă
Dimineața te grabești și dai repede cu apă pe față.Nu este deloc bine, pentru că mai întâi trebuie să demachiezi tenul. Chiar dacă l-ai demachiat seara, riști ca anumite reziduri de fond de ten sau bacterii de pe pernă să-ți fi rămas pe față. De aceea vei folosi un demachiant sau o apă micelara înainte de a spăla tenul cu apă și săpun.
2. Te speli pe față de două ori pe zi
Chiar dacă ești convinsă că așa îți vei păstra frumusețea tenului, dacă te speli cu apă și săpun de două ori pe zi vei îndepărta stratul protector al tenului și atfel îl vei usca. Cel mai bine este ca dimineața să te speli cu apă și săpun, după ce te-ai demachiat, și seara să folosești doar demachiant.
3. Folosești apa prea fierbinte sau prea rece atunci când te speli pe față
Dacă folosești apa fierbinte riști să deschizi porii și să-ți faci tenul vulnerabil în fața afecțiunilor precum cuperoza sau roșeața, iar dacă folosești apa prea rece vei accelera forțat circulația sângelui în zona fețe, lucru care este de asemenea neplăcut. Cel mai bine ar fi să folosești apa la temperatura camerei și, pe cât posibil, să te speli pe față cu apă plată, în locul celei de la robinet.
4. Folosești scrub în fiecare zi
Dacă iți exfoliezi tenul în fiecare zi, riști, ca și în cazul spălatului excesiv, să îți distrugi stratul de suprafață care iți protejează pielea. Cel mai bine ar fi să folosești un scrub de două ori pe săptămână.
5. Cumperi produse prea scumpe
DA! Este și aceasta una dintre greșelile frecvente. Dacă tu crezi că produsele excesiv de scumpe vor face minuni cu tenul tău, dar încalci regulile de mai sus, află că nu vor avea efectul pe care îl aștepți. Acestea sunt eficiente doar dacă le folosești corespunzător.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *