Editorial

Fuga sub escortă a revoluționarului Ciolacu din fața profesorilor din Buzăul natal

Contextul

M-am întâlnit astăzi cu un grup de profesori care au participat la acțiunea de protest de la Cimitirul Eroilor din Buzău, unde Ciolacu venise cu morgă de mare om de stat să vorbească despre eroismul unor tineri care și-au lăsat oasele pe front, ca noi astăzi să avem o țară. Evident, nu de grija eroilor ardea Ciolacu. A venit la Buzău să facă un exercițiu de imagine în fața activului de partid și a celor aduși de primarul Toma.

Ghinion! vorba șefului politic al lui Ciolacu, domnul Johannis. Au aflat cadrele didactice care protestau la Prefectură și s-au dus la Cimitirul Eroilor.

De ce și când au huiduit profesorii

Profesorii au avut un comportament decent. Au asistat în tăcere la momentul depunerii coroanelor de flori și la tot ritualul specific. L-au huiduit pe Ciolacu când l-au văzut incapabil să rostească două fraze în afara foilor scrise se altcineva, pe care le citea cu dificultate. Faptul că nu a fost în stare să ne adreseze un cuvânt de la el, ne-a înnebunit! Nu ne-am imaginat așa ceva! Habar nu am avut cât de incult este! mi-a spus o doamnă învățătoare care a participat la protest.

Deci, profesorii s-au enerva când i-au văzut incapacitatea de a se adapta momentului și de a înțelege ce se întâmplă în jurul lui.

Ce au aflat despre Ciolacu

Ciolacu nu e cunoscut la Buzău, așa cum nu sunt cunoscuți nici ceilalți parlamentari de astăzi. Au cumpărat presa locală, care-i protejează, iar buzoienii habar nu au cine se ascunde în spatele siglei cu trandafiri, nu știu ce școli au și ce capacitate intelectuală. Nici Ciolacu nu e cunoscut la Buzău, pentru că s-a ascuns bine. Abia de când a devenit șef la PSD au început să afle buzoienii cine este și ce schelete are în dulap. Asta e …. lemn! mi-a spus un domn profesor de matematică prezent la întâlnire.

Curajosul Ciolacu

Ciolacu era la Cimitirul Eroilor să vorbească despre eroism. Ei bine, pentru eroicul Ciolacu s-a mobilizat Jandarmeria atunci când au venit profesorii la Cimitirul Eroilor. Nu doar că nu a fost capabil să le vorbească profesorilor care veniseră acolo, tocmai ca să aibă un dialog, ci a fugit rușinos, protejat de un cordon de jandarmi, care i-au făcut drum spre mașină, apoi a demarat în trombă, sub pază. Au tremurat chiloții pe el! Ăsta e revoluționar?! a spus amuzat un domn profesor de sport, participant la mica noastră întâlnire … conspirativă.

De ce au venit la noi?

De ani buni rostim adevărul despre Ciolacu, iar viața nu ne-a fost ușoară, pentru că, așa cum îi place să spună, a pus câinii pe noi. Cum la Buzău nu există opoziție, majoritatea partidelor fiind controlate tot de PSD, profesorii au simțit nevoia să-și spună păsul, mai ales că revolta lor nu a plecat de la pretenții salariale, ci de la intențiile PSD de a distruge ce a mai rămas din învățământul rural, urmând ca o dată cu școala să dispară cu totul și comunitățile. Impunerea unor măsuri de austeritate pentru școli. în condițiile în care la nivel politic se face o risipă imensă, i-a enervat pe profesori.

Deci Ciolacu nu a fugit doar la nivel central de frica profesorilor amânând rotativa, ci a șters-o sub pază și la Buzău, din fața profesorilor, pe care nu a reușit să-ți țină în frâu cu mijloacele de presiune și manipulare specifice PSD.

A se vedea și: https://stiridinsursebuzau.ro/discursul-lui-ciolacu-intrerupt-de-greva-profesorilor-demisia-nenorocitilor/?fbclid=IwAR083TV7_WzUw_-L7_mQt4c5Ze-ZvNOn64cQsEKgaXqd8iFjuFeBykpWy1Q

https://studio.youtube.com/video/WRQTWcds7SA/edit

Violeta Moraru

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *