Justiție Politic PSD Buzău Recente Sănătate

Fraudă de miliarde din fondurile asigurărilor de sănătate la Buzău

O amplă acțiune a poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea parchetului, a avut loc ieri, la mai multe locații București, Buzău și Pogoanele.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 – 2019, un bărbat în vârstă de 78 de ani, din Bucureşti, în calitate de medic la un cabinet medical din Pogoanele, împreună cu alţi doi angajaţi ai cabinetului medical, ca urmare a derulării unor contracte având ca obiect furnizarea serviciilor medicale în asistenţă medicală de specialitate din ambulatoriu, ar fi întocmit în fals registre şi alte înscrisuri, din care rezulta că ar fi acordat 11.269 servicii medicale pentru 2.272 de pacienți, fără ca acestea să se fi efectuat în realitate.

De asemenea, deşi serviciile medicale nu ar fi fost efectuate în realitate, medicul ar fi introdus în platforma informatică aferentă asigurărilor de sănătate datele informatice din care rezulta că serviciile au fost acordate pacienţilor respectivi. Ulterior, ar fi întocmit şi transmis lunar, în vederea decontării, factura însoţită de formularele de raportare privind serviciile detaliate acordate pacienţilor. Astfel, prejudiciul cauzat bugetului asigurărilor sociale de sănătate este de aproximativ 400.000 de lei.

„Între CMI Șelaru Vaida Alexandru și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Buzău, începând cu iulie 2014 și până în mai 2019 au fost încheiate un număr de patru contracte de furnizare servicii medicale în asistență medicală de specialitate din ambulatoriu pentru specialitățile clinice. În baza dispozițiilor președintelui director general CJAS Buzău s-a dispus efectuarea unei acțiuni de control la CMI Șelaru Vaida Alexandru din localitatea Pogoanele, încheiată cu raportul de control nr. 14296/20.06.2019.”, scria liberinbuzau aici https://liberinbuzau.ro/cartelul-marcos-provit-episodul-2-anghel-simona-si-cjas-buzau/

Mai multe detalii despre frauda de peste 400.000 lei găsiți aici

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *