Național

Două judecătoare cu dosare grele în lucru, excluse din magistratură cu scandal. Ele reclamă „corupția din sistemul judiciar”

Gruparea judecătorilor „conservatori” din CSM a decis excluderea din profesie a două colege de la Curtea de Apel București. Daniela Panioglu și Alina Guluțanu vorbesc despre un „grup de criminalitate organizată din interiorul justiției”, despre care spun că pune în pericol siguranța națională.

Recunoscute pentru pedepsele aspre pe care le-au pronunțat de-a lungul carierei, Daniela Panioglu și Alina Guluțanu au fost excluse din magistratură în trei dosare separate. Decizia a fost luată de cinci judecători din Consiliului Superior al Magistraturii (CSM,) alți trei fiind împotrivă.

Au votat pentru excluderea celor două Lia Savonea, Bogdan Mateescu, Simona Marcu, Narian Budă și Nicoleta Țînț, cea din urmă urmând a se pensiona cu data de 31 decembrie.

Împotriva excluderii din magistratură, cea mai dură sancțiune, au votat Andrea Chiș, Mihai Bălan, Evelina Oprina. Gabriela Baltag nu a participat la ședință deoarece s-a pensionat începând cu data de 10 decembrie.

Continuare în:

https://romania.europalibera.org/a/judecatoare-excluse-din-magistratura/32179690.html?fbclid=IwAR1IWQQo_5GUyP6uDXM6ugM_eN2YsKvucXkINzLOL5sUaUAXr7IAvGrul5k

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *