Fără categorie

Domnule primar Toma, nu e Kaizen, e minciună ceea ce faceți!

Am citit cu mare admirație un comentariu al doamnei Doina Bîrlă. Îl redau: Buzoienii trebuie să stie si ce sume s-au cheltuit, din fonduri publice, si se cheltuie în continuare cu implementarea managementului de tip japonez Kaizen, cat a costat cursul (impus agresiv) pentru fiecare angajat, cât a incasat din banii nostri Institutul Kaizen si cat de benefic si potrivit este acest tip de management perimat, ofensiv, discriminator, pentru o administratie publica din România. Asta, având in vedere ca, odata cu intrarea României in UE, tara noastra a adoptat, potrivit Secretariatului General al Guvernului, pentru administratie, modelul finlandez, cel mai performant din Europa, si nu un model specific mediului privat asiatic al anilor ’70. Cred ca presa este indreptatita sa ceara aceste informatii de interes public. Să nu uităm, țara noastră este membră UE și nu a vreunui concern pan-asiatic!!!

Genial! Ce oameni pregătiți sunt în Primăria Buzău și nu mai au loc de oamenii de încredere ai dumneavoastră, aduși de la Romet!

Vă zice bine de tot domnule Toma! Are dreptate!

Îmi amintesc că aveați un clip de campanie în care ați schimbat basca de moromețiană de fabricant de căruțe cu o cască roșie. Ne arătați că sunteți industriaș, că mai scoateți o șarjă și că folosiți managementul japonez Kaizen. Unii dintre buzoieni v-au crezut, au crezut că sunteți un industriaș. Nu știu dacă scena cu șarja este filmată în fabrica pe care ați falimentat-o și ați lăsat 3000 de oameni pe drumuri, dar sigur știu acum că povestea cu Kaizen e tot o mare minciună, ca toată cariera dumneavoastră. Financiar nu, nu este minciună,  pentru că buzoienii vă plătesc și această plăcere; în realitate e minciună!

Mă puteți contrazice? Dacă o veți face vă rog să mi răspundeți doar la 10 întrebări:

  1. În ce capitol al manualului de implementare a managementului  japonez Kaizen scrie că șeful instituției poate să mintă?
  2. În ce capitol scrie că angajatul preferat, Eduard Pistol, poate să aibă o atitudine imorală, manifestată prin hărțuiri de tot felul? E sistem japonez nu …asiatic!
  3. La ce capitol scrie că trebuie să ascundeți documente, precum cel despre suspendarea lucrărilor pentru că sunteți suspect de fraudă? Acela nu l-ați putut ascunde pentru că mai sunt și oameni responsabili în primărie, care nu vor să repetați isprava Romet.
  4. La ce capitol scrie că trebuie să dați oamenii buni jos, ca să vă urcați toți foștii angajați, unii pensionari fiind. Tinerii buzoieni au crezut că e loc pentru ei, nu pentru gașca proprie.
  5. La ce capitol scrie că șeful instituției nu trebuie să suporte critica și că poate cheltui oricât și pe oricine să-l laude în mod mincinos?
  6. La ce capitol scrie că șef la direcția financiară trebuie să fie un Sorin Ovidiu Vântu local? Să nu spuneți că domnul Ceaușel nu vă este de folos în vântuirea banilor din fiecare colțișor, de la o banală cazare a sportivilor, la manipularea listei cu impozabilii.
  7. La ce capitol scrie că după ce pui mâna pe putere îi jupoi pe toți cu impozite și taxe, ca să le amărăști viața și să le distrugi munca?
  8. La ce capitol scrie ca poți spune una astăzi una și după ce ai păcălit omul de bună – credință, faci invers? Azi am văzut omul dumneavoastră de la Compania de Apă și mi-am amintit ce ați promis în campanie referitor la sediul Companiei și la prețul apei și cum ați făcut invers. Credeți că nu-i cred acum pe constructori când spun că trebuie să vă cumpere filtrele, deși sunt mai scumpe, ca să aibă lucrări?!
  9. La ce capitol scrie că trebuie să aveți un comportament lipsit de respect față de oamenii care muncesc, în primărie și în oraș?
  10. La ce capitol scrie că puteți fi corupt? Pe bune, a costat balata aceea care seacă din Micro III – nu e Iazul Morilor, acela e altceva – peste un milion de euro??  Cred că-l scotea la 300 000 orice alt buzoian dacă negocia!

Aș mai avea întrebări, dar îmi e teamă să nu dați de capitolul japonez cu seppuku! Nu, nu avem noi nădejdea că aveți conștiință să ajungeți atât de …japonez. Japonezii nu mint! Vă amintiți cazul funcționarului ministerial din Japonia care și-a făcut seppukul doar pentru că a fost acuzat de corupție? Dacă nu cunoașteți cazul rugați un scrib să vă caute materialul. E interesant. Nu e despre Kaizen acolo, ci despre onoare, despre demnitate, despre adevăr! Dar …la dumneavoastră nu e cazul!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *