Național

Doamna profesoară Cristina Moise, vorbește despre umilirea olimpicilor naționali

Totul a plecat de la un articol publicat pe paulnegoita.ro și preluat de cronicadebuzău.ro ( https://cronicadebuzau.ro/sume-colosale-pentru-elevi/)

În esență, articolul atrăgea atenția asupra faptului că elevii care un obținut premii la olimpiadele naționale au fost umiliți cu sume între 65 și 150 de lei.

Sigur, nu s-au dus pentru bani în competiție, dar știința de carte costă, iar într-un comentariu pe grupul de Facebook Buzăul Deștept, Adriana Necula, studentă la medicină, dar și premiată la Olimpiada Națională de Biologie, a arătat cu cifre, ce înseamnă să te pregătești și să-ți cumperi manuale pentru o competiție atât de grea.

La toate cele de mai sus, doamna profesoară Cristina Moise a făcut următorul comentariu, o radiografie tristă a realității:

Din păcate acesta este adevărul ?. Eu sunt și părinte al unei eleve cu performante naționale la fizică, dar și profesor îndrumător al multor elevi care au adus rezultate excepționale județului Buzău, României și mai apoi au purtat numele țării la universități din Marea Britanie sau SUA. Ani în șir mi-a fost pur și simplu rușine sa mă uit în ochii lor din pricina condițiilor de cazare și masa asigurate la etapa națională, atât lor cât și nouă, profesorilor însoțitori. Nu voi uita niciodată anul în care fiica mea, participantă la concursul național Cultură și spiritualitate, organizat la Liceu militar de la Câmpulung Moldovenesc, a primit la masa de seara o farfurie cu macaroane (aproximativ simple) și o pâine întreagă (de persoană!!) , iar a doua zi concursul s-a desfășurat pe holurile luuuungi și reeeci ale clădirii, astfel încât fata nu mai simțea degetele mâinilor înghețate la ieșirea din concurs. Amintiri deloc frumoase despre condițiile asigurate olimpicilor au toți cei care, la un moment dat, prin sacrificii și multe eforturi au vrut să se depășească pe ei înșiși, demonstrând ce fel de oameni sunt românii, aceia care nu se mulțumesc cu puținul pe care îl primesc de la sistem. Și ceea ce este și mai grav : sute de mii de elevi trăiesc, la 30 de ani de la înlăturarea comunismului, în aceleași condiții ca și atunci!!! Cum ar putea explica aceste lucruri cei care s-au perindat la conducerea țării și a învățământului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *