Local

DN2B, Buzău-Brăila închis din cauza poleiului.Cod galben de ploi și polei prelungit până vineri ora 11.00

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de vreme rea, valabilă de astăzi, 24 ianuarie, ora 04.00 și până pe 25 ianuarie, ora 14.00, potrivit căreia, în zonele de mare altitudine a Munților Banatului, Carpaților Meridionali și Carpaților de Curbură, va ninge abundent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 60-80 km/h, viscolind și troienind zăpada. În zonele mai joase, ploaia și lapovița vor determina topirea stratului de zăpadă.
Astfel, o mare parte a țării se va afla sub cod galben de precipitații abundente – ploi, lapoviță, ninsori și polei – și intensificări însemnate ale vântului! Condițiile meteo vor determina depunerea unui nou strat de zăpadă și apariția poleiului.

Drumuri închise din cauza poleiului
Începând cu ora 09.30, s-a închis circulația rutieră pe DN 2B, Buzău – Brăila. De la ieșirea din municipiul Buzău până la limita cu județul Brăila sunt prezente filtre ale poliției în toate localitățile.
Polițiștii acționează în filtrele instituite pe raza municipiul Buzău și a localităților Cilibia și Vizireni. Începând cu ora 10.20 s-a închis DJ 203 l pe tronsonul Caragele (comuna Luciu) – Cilibia, din cauza poleiului.
De asemenea, pe toate drumurile din Buzău se circulă în condiții extrem de grele din cauza poleiului care a acoperit șoselele.
Fenomenul de freezing rain (ploaie înghețată) dă de furcă și pietonilor care de-abia se  deplasează pe trotuarele din municipiu.
Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău sunt pregătite să intervină în teren împreună cu ceilalţi factori responsabili, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă cu efecte negative asupra comunităţilor.

Recomandările polițiștilor în trafic
Pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente grave sau blocaje în trafic), polițiștii recomandă conducătorilor de autovehicule ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, situaţia meteorologică existentă și să își echipeze autovehiculul cu anvelope corespunzătoare sezonului rece.
În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste permanent prudenţă, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, să-şi asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curăţarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.
Când partea carosabilă este acoperită cu zapadă, conducătorii auto au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora.
Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone, trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile agenţilor rutieri aflați în trafic şi să oprească/parcheze doar în locurile special amenajate pentru a nu afecta fluența traficului.

Orice situație de urgență cauzată de vremea severă poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *