Local

Discuții pe teme preventive între polițiști și tinerii aflați în sistemul de protecție socială

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău – Compartimentul Analiză şi Prevenirea Criminalităţii şi reprezentanţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Buzău au organizat o activitate cu caracter preventiv educativ la sediul Serviciului de Reintegrare Socio-profesională şi Vocaţional din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului.
Activitatea s-a desfăşurat sub forma unei sesiuni de informare interactivă, în care căreia au fost dezbătute subiecte privind drepturile şi obligaţiile minorilor, delincvenţa juvenilă, vulnerabilităţi la vârstă fragedă, forme ale comportamentului violent şi factorii favorizanţi, riscuri asociate navigării iresponsabile în mediul on-line, modalităţi de recunoaştere a situaţiilor de pericol şi însuşirea unor măsuri de autoprotecţie.
Totodată, poliţiştii le-au prezentat tinerilor care beneficiază de o măsură de protecţie socială riscurile asociate adoptării unui comportament delincvent precum şi elementele răspunderii penale. De asemenea,tinerii au fost informați cu privire la modul de folosire a articolelor pirotehnice precum și riscurile nerespectării recomandărilor făcute de organele de poliție.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *