Fără categorie

Directori de școală la Buzău ca pe vremea lui Caragiale

Dacă în trecut candidații la examene și concursuri de mândreau că sunt acolo și se întrec, astăzi au nume de cod. Doar agenți 007.

Desigur, acest mod de organizarea a competițiilor este dăunător și aduce multe urme de îndoială. De ce trebuie să te ascunzi?! De cine?!

În fine, nu despre secretele concursului de director aș vrea să scriu, ci despre două cazuri foarte colorate.

Unul este întruchipat de candidatul care s-a înscris la postul de director la 52 de școli. Nici mai mult, nici mai puțin! 52! Cu puțin efort ar fi candidat la toate. Voință mare, nu?! Nu contează unde, director să fie! Doar acestui candidat trebuie să i se acorde mai bine de o săptămână la proba de interviu, pentru a spune cum va conduce fiecare școală în parte. Umorul ar fi total, dacă le-ar rata pe toate cele 52.

Bună treabă a mai făcut cine a dar normele de organizare a concursului. Sănătos să fie, iar examinatorii multă răbdare să aibă.

Al doilea caz cu nuanțe patologice vine de la Râmnicul Sărat. Acolo e un liceu, Victor Frunză, care, sub magica baghetă a unei directoare numită de grupul de excelență educațională Cirjan – Sbârnea, a reușit performanța ca sesiuni succesive, să aibă promovabilitate 0 la Bac. Da! 0! Practic contribuabilul a plătit ca un angajat al statului să aibă doar rezultat 0.

Cum respectiva directoare s-a simțit o valoare, s-a înscris și la concursul de director. Evident, a picat. A împărtășit soarta elevilor năpăstuiți ani în șir. Ei 0 la Bac, directoarea nimic la examen.

Ei bine, de parcă nu era suficient, directoarea cu 0 promovabilitate la Bac și fără notă de trecere la concurs, s-a așezat în comisia de evaluare pentru viitorul director. Candidatul care a trecut de proba scrisă, va fi evaluat de Balcu…..

Evident, cazul în care repetentul evaluează absolventul este unic!

În fine, nu știu cum vor curge lucrurile, dar pentru elevii de la Victor Frunză, fosta directoare Balcu a fost o mare pacoste. Au rămas cu 12 clase, fără Bacalaureat. Atât s-a putut! Acum au o șansă ca cineva, mai bine pregătit, să ocupe prin concurs postul de director. Va reuși să-l împiedice și pe el Balcu așa cum i-a împiedicat pe elevi să ia Bacul?

Cine mai știe?!  La Buzău se pare că totul este cu putință!

sursa: paulnegoita.roLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *