Editorial

De ce stau de Crăciun de Paște și de Revelion în farmacie?!

De câțiva ani acord sprijin logistic colegelor mele din Iris Non-Stop, la fiecare Paște Crăciun și Revelion. Prezența mea în farmacie înseamnă o mai bună aprovizionare cu medicamente, având în vedere că principala mea activitate în companie aceasta este. E adevărat, aprovizionarea este o treabă din ce în ce mai grea, pentru că lipsesc multe medicamente, duse de grupuri politico-economice în străinătate, în total dispreț pentru români. Din păcate, românii știu prea puțin despre mafia acestui export paralel; o adevărată crimă!

Astăzi m-a deranjat foarte tare atunci când am văzut diversiunea unui ziarist buzoian, care, în dorința lui de a plăcea șefilor politici care-l plătesc, a aruncat o diversiune. La Buzău este un plan de distrugere a firmelor locale – tocmai cele care plătesc impozite aici – în folosul celor de prin alte țări. O simțim cu toții, dar  … nu mor caii când vor câinii, se zice, nu?!

De ce m-a deranjat atitudinea ziaristului? Pentru că a fost iresponsabil! Atunci când dezinformezi încercând să muți niște pacienți, gândindu-te că faci o pagubă financiară, e semn de lipsă de respect pentru oameni.

La gardă, la urgență, de sărbători vin tot felul de cazuri. Părinți ai căror copii au suferit traumatisme, alți părinți care nu mai pot stăpâni febra copiilor, tineri care s-au jucat cu focul, la propriu, așa cum s-a întâmplat în ziua de Crăciun a acestui an, bătrâni care, de bucuria sărbătorii au exagerat puțin, oameni în putere surprinși de ceea ce se petrece cu ei sub aspect medical.

Nu are rost să vorbim în limbaj medical. Pur și simplu, ajung la farmacie pacienți care chiar au nevoie de ajutor rapid. De aceea stau și stăm în farmacie de sărbători, nu pentru că încasăm salarii mai mari. Eu nu am accepta un leu în plus pentru aceste zile,  pentru că am sentimentul că am fost de folos.

Fără a pretinde altcuiva ceea ce eu gândesc, constat că și colegele mele, care-și lasă familiile singure de sărbători, o face pentru că doresc să fie de ajutor. De aceea sunt atât de deschise atunci când farmacistul șef face programul.

Așa stând lucrurile, să încerci să manipulezi, nu e semn de demnitate umană. Nu e de ajuns că oamenii se luptă cu bezna unui gang, în centul Buzăului ( primăria nu a fost în stare să monteze măcar câteva becuri ), să te mai servești și de jurnaliști care dezinformează, punând oamenii pe drumuri, e de nedescris. iar dacă nu a fost comandă, înseamnă că ființa răului a devenit a doua natură … Medicina nu e o joacă. Timpul contează, chiar și la farmacie. Dacă aș fi ca cei cărora nu le pasă de binele oamenilor, le-aș dori așa să pățească atunci când vor avea nevoie de un medicament și se luptă cu timpul. Nu o fac! Iartă-i Doamne, că nu știu fac! Totuși, e de reținut ceva din psihologia poporului român: până la urmă, așa răbdători cum sunt românii, se satură de minciună și schimbă macazul, când cei ce i-au pus gâtul pe grumaz se așteaptă mai puțin!

https://fb.watch/hElzX4UJyU/

1 thought on “De ce stau de Crăciun de Paște și de Revelion în farmacie?!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *