Editorial

Dan Negru: Orwell avea dreptate – un popor care alege politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători, nu este victimă, ci complice

Realizatorul tv Dan Negru își asumă vina pentru ceea ce se întâmplă în Timișoara de astăzi şi situaţia oraşului de pe Bega, într-o postare autocritică pe Facebook.

„E ziua Timișoarei. N-am plecat niciodată de acolo și încă mă consider venit în delegație la București. Timișoara e orașul natal al inimii mele…Dacă Timișoara e mai tristă azi e din vina mea, a părinților mei, a rudelor mele, a vecinilor mei… Noi am votat în anii ăștia toți păcălicii! Orwell avea dreptate: „un popor care alege politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători, nu este victimă, ci complice”. Eu am fost complice! Banatul nu s-a unit cu România la 1 Decembrie 1918. A făcut-o abia pe 3 August 1919. De asta, ziua Timișoarei e azi. Opera din centrul Timișoarei a fost construită de Karoly Kuttel, primar al Imperiului Austro Ungar care și-a cheltuit o mare parte din averea personală pentru construcția clădirii. A murit la 57 de ani și n-a apucat s-o vadă terminată. Acum e rândul nostru, ăștia care suntem complici cu păcălicii. Asta însă nu mă face să nu iubesc Timișoara. Locul natal îți e cu atât mai apropiat cu cât ești mai departe de el…” a scris Dan Negru, realizator TV, pe Facebook.

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz (USR), a fost huiduit, marţi seară, pe scena din Parcul Rozelor, acolo unde a fost programat un concert susţinut de trupa Phoenix de Ziua Timişoarei. Fritz le-a transmis celor care l-au huiduit că astăzi nu face politică.

Dominic Fritz a urcat, marţi seară, pe scena din Parcul Rozelor pentru a înmâna un trofeu trupei Phoenix care a aniversat 60 de ani, de Ziua Timişoarei, moment în care publicul l-a huiduit.

„Astăzi nu facem politică, dragilor, astăzi nu facem politică, sărbătorim pe cei care de 60 de ani ne dau bucurie, ne dau curaj şi ne dau muzică frumoasă. Mulţumim mult pentru tot ceea ce aţi făcut pentru Timişoara, ţineţi treaz spiritul Timişoarei şi pentru asta primiţi, aici scrie Phoenix 60, această sculptură frumoasă. La mulţi ani, Timişoarei, la mulţi ani, Phoenix”, a spus Dominic Fritz, pe scenă.

În data de 3 august se sărbătoreşte Ziua Timişoarei, eveniment pentru care Casa de Cultură a pregătit mai multe concerte şi expoziţii. Unul dintre aceste concerte este cel al trupei Phoenix care aniversează 60 de ani de activitate.

În 3 august 1919, trupele române au intrat în Timişoara, iar Banatul a intrat în graniţele României, această zi fiind declarată Ziua Timişoarei, relatează news.ro.

https://ecopolitic.ro/dan-negru-orwell-avea-dreptate-un-popor-care-alege-politicieni-corupti-impostori-hoti-si-tradatori-nu-este-victima-ci-complice/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *