Local

Cum putem întări sistemul imunitar în sezonul de gripă cu ajutorul fructelor și legumelor

Cele mai comune afecțiuni ale anotimpului rece – răceala și gripa, pot fi ușor ameliorate printr-o alimentație sănătoasă.
Gripa este însoțită adesea de lipsa poftei de mâncare și de reducerea cantității de alimente consummate. Din acest motiv, este foarte important ca în această perioadă să se consume alimente care pot îmbunătăți starea de sănătate și care pot oferi organismului forța de care are nevoie pentru a lupta împotriva bolii.
Nutriționiștii recomandă câteva modalități naturale de întărire a sistemului imunitar în timpul sezonului de gripă.
Se recomandă consumul de salvie, cunoscută pentru proprietățile ei antibacteriene, precum și pentru efectele sale antioxidante și antiinflamatorii. Aceasta poate fi utilizată pentru prevenirea răcelii și a gripei.
Socul este, de asemenea, utilizat în mod tradițional pentru întărirea căilor respiratorii, pentru ameliorarea febrei și piele sănătoasă. Este folosit şi pentru tratarea infecțiilor cauzate de gripă.


Fructele şi legumele viu colorate, cum ar fi fructele de pădure, legumele cu frunze de culoare verde închis, roşiile, porumbul dulce, portocalele, cartofii dulci, sfecla roșie, pepenele verde, vinetele și turmericul conțin vitamine și minerale esențiale care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infecțiilor.
Pentru a întări şi mai mult sistemul imunitar, adăugați în alimentaţie plante și condimente precum usturoiul, oregano, ghimbirul și turmericul, care au proprietăți antibacteriene și antivirale.
De asemenea, sucurile proaspete de fructe și legume vor contribui la creșterea aportului de antioxidanți.
Şi vitaminele A, C și D contribuie la întărirea sistemului imunitar, fiind necesare în special în timpul lunilor de iarnă.

(Revista Iris Magazin, apariție lunară, distribuită gratuit în rețeaua de farmacii IRIS)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *