Local

Cum ne afectează vremea sănătatea

Cei care suferă de migrene, cei care au probleme cu articulatiile, bolnavii de astm sau cei care au probleme cu alergiile pot prezice vremea mai bine chiar decat institutele de meteorologie.
Temperatura, presiunea și umiditatea sunt factorii care ne afectează sănătatea, au precizat jurnaliștii de la usatoday.com.
Specialiștii explică aceste predilecții: Terminațiile nervoase ale articulațiilor au receptori care simt schimbările de presiune. Mulți dintre cei care suferă de migrene sunt ferm convinși că îi doare capul atunci când se schimbă vremea. Studiile arată că temperatura și umiditatea sunt factorii care dau cel mai adesea dureri de cap. Unii au probleme când crește temperatura sau umiditatea, alții când scade.
În afară de degerături și hipotermie, frigul mai poate da și probleme de respirație pentru astmatici și alergici. Imunologii spun că astmaticii sunt afectați în special atunci când bate vântul cu putere, crește presiunea atmosferică și scade temperatura. Ei au probleme și atunci când crește umiditatea. Oamenii de știință au descoperit ca furtunile pot declanșa atacurile de astm din cauza atmosferei extrem de încarcate electric.
Specialistii au descoperit o legatura între temperaturile scazute, poluare și bolile de inimă. Un studiu al cercetătorilor francezi arată că poluarea crește riscul de infarct miocardic la adulții sănătoși, care nu au suferit niciodata de boli de inimă.
Poluarea continuă să sfideze și sistemul imunitar. Cei care locuiesc în orașele mari, recunosc că au probleme de respirație din cauza poluării. Medicii spun că sistemul imunitar reacționează la poluarea din aer, printr-o reacție chimică care duce la inflamații și iritații, în special la cei sensibili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *