Local

Consiliul Județean Buzău impune o taxă abuzivă!

Consiliul Județean Buzău încearcă să mențină o taxă de acces pe proprietate de pe un drum județean care a fost făcut praf ani de zile. Ce cred eu despre această taxă abuzivă?

La Buzău se fac disponibilizări. Povestea cu lipsa angajaților de pe piață este creată de faptul că tot mai mulți, năpăstuiți de soartă pe aici, pleacă. Nu cred că mai are cineva dubii că ultimul recensământ a fost umflat.

Ei bine, în acest context, instituțiile locale, au o poftă teribilă să jupoaie pe oricine, mai ales firmele private.

Evident, nu poți cere unora să se gândească la consecințe, pentru că ar fi prea mult. Ar fi totuși suficient să știe că orice taxă în plus, cât de mică ar fi ea, intră în costul produsului vândut de respectiva firmă. Care sunt consecințele? Un produs mai scump cumpărat de către localnici, sau un preț pe care piața nu-l poate susține.

Nu mică mi-a fost mirarea să fiu sunat de doamna Mirela Oprea de la Consiliul Județean Buzău,  care-mi vorbea despre o taxă. Suma e derizorie, însă incapacitatea celor care nu pricep că orice taxă în plus e un jaf, m-a scos din sărite.

După ce ne-am fărâmat mașinile pe un drum făcut praf ani buni, în loc să-și ceară scuze pentru inconvenient, reprezentanții Consiliului Județean Buzău,  pretind o taxă, o taxă de drum pentru accesul singurului angajat pe care-l mai are Editura Omega. Și dacă ar fi doar drumurile praf … dar de ceva vreme au distrus și transportul public în județul Buzău, cu TransBus.

Nu știu care este opinia dumneavoastră, dragii mei, însă atâta vreme cât cetățeanul nu reacționează și acceptă această lăcomie a statului corupt, nu e democrație.

Eu nu voi mai accepta să plătesc o asemenea taxă ilegală și voi prezenta starea drumurilor din județul Buzău, pentru a vedea toți cei care citesc paulnegoita.ro pe cine și de ce plătim noi la Consiliul Județean Buzău

Cei  33 de lei pe lună, prefer să-i ia angajatul firmei, că-i merită. Nu e de ajuns că-i ia statul condus de socialiști 45% din munca lui în fiecare luna?! Ce face pentru firmă Consiliul Județean să pretindă taxă de acces unei firme? Nu mai zic când mult merită să primească sprijin un copil care vrea să publice o carte! Dar jefuitorul stat local, extrem de corupt, mai vrea o taxă pe lângă cele pe care le încasează oricum.

Argumentul pentru care ar trebuie să plătesc taxa, conform celor spuse de doamna Oprea,  a fost că nu am desființat punctul de lucru. Realizați ce nebunie. Era mai bine dacă desființam punctul de lucru și îngroșam numărul șomerilor!

Am acceptat până prin 2021 plata acestei taxe abuzive, inclusiv în perioada Pandemie, când Editura nu funcționa, deși prin lege orice taxă de acest fel era interzisă din 2019, însă, recunosc, am greșit. Este inadmisibil să percepi taxe doar pentru ca cineva să intri pe proprietatea lui, evident după ce amenajarea ți-a aparținut, iar cei de la Consiliul Județean ți-au mâncat zilele cu drumurile lor proaste.

Și apoi … e un sacrilegiul ca cea mai măruntă diviziune a unui ban să ajungă de la o editură, în buzunarul unuia care deși vrea să fie șef al  instituției, nu a citit nici măcar o carte. Credeți că-i va cumpăra instituția din banii respectivi un Abecedar domnului?

Dincolo de umorul … trist al frazei de mai sus, celor de la Consiliul Județean ar trebui să le fie rușine să ceară bani, atât vreme cât au produs buzoienilor pierderi imense cu starea drumurilor; și încă continuă să o facă!

https://paulnegoita.ro/2023/05/11/cerseli-de-la-consiliul-judetean-buzau/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *