Editorial

Condică cu sudalme pentru Toma

Sudalme? Prea frumos spus! Ieri am am intrat în contact zeci de oameni în zona centrală a Buzăului. În timp ce parte dintre cei de la magazine s-au consolat cu falimentul, fiind siguri că pe fondul creșterii prețurilor la energie și al distrugerii programate a afacerilor lor de către primar, prin februarie vor ceda, oamenii care au treabă în zonă îl înjurau spumos pe Toma și chiar îi puneau la îndoială luciditatea în acțiuni.

Se pare că pe lângă minciună, care este prima însușire a lui Toma, nepăsarea față de buzoieni este a doua. Nu aș suporta să fiu postura lui și să ajung la așa nivel de decădere în fața comunității, încât să mai înjure oamenii pe stradă. E drept, pentru moment nu sunt prea mulți care-i spun adevărul în față și îi este mascată lipsa de popularitate de presa plătită gras din banii noștri. 6 miliarde veche plăți directe, fără cele prin diverse firme și prin societățile primăriei! 6 miliarde! Câte se puteau face cu 6 miliarde! Inclusiv educație prin presă, informare, activități utile, nu laudă la adresa unui personaj tot mai monstruos.

Cetățenii îl în jură, însă conturile false, pe care le dețin ziariști și oameni de la partid, îl laudă. M-am uitat și eu la cine-l laudă și cum îi iau apărarea. Îi au apărarea în mod grobian și voi afișa într-un articol viitor probe de limbaj; sau îl laudă niște conturi cu flori, desene și poze copiate de pe cruci. Buzoienii însă îl înjură pe Toma și-l așteaptă pentru debarcare. Se laudă că este cel mai votat primar, dar este cel mai înjurat primar. Conflictul dintre buzoienii activi și Toma este total, iar cel care l-a provocat a fost cel mai …votat primar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *