Local

Cod galben de ninsori și viscol în mai multe județe ale țării. Zona de munte a Buzăului este vizată

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni,  informare de precipitații în general moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului, precum și o atenţionare cod galben de ninsori şi viscol valabilă până miercuri noapte în zona montană a 24 de judeţe (Alba ,Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu,Suceava,Timiș,Vâlcea și Vrancea).
Potrivit meteorologilor, în intervalul 11 februarie, ora 22:00 – 13 februarie, ora 10:00, în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori.
Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60…70 km/h.
În zona montană, în intervalul 11 februarie, ora 20 – 13 februarie, ora 10, vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune un strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *