Editorial

Clădirea Inspectoratului Școlar are fațadă de șandrama, dar tichie roșie

Sub măiastra conducere a profesoarei de științe sociale de la Școala Măgura, Palcău Daniela, frumoasa fațada dinspre strada Marghiloman a clădirii unde funcționează Inspectoratul Școlar Județean Buzău a ajuns să aibă aspect de șandrama. Au blocat parte din trotuar pentru că de sus cad bucăți de tencuială, din cauza infiltrațiilor de apă.

Autoritățile locale nu sunt deranjate, iar plasa verde care înconjoară clădirea a devenit parte din peisajul citadin al Buzăului. Profesorii care vin cu treburi în instituție au de văzut un model de management marca Palcău …și nu e singurul ( vom mai vorbi).

Actuala șefă a inspectoratului Școlar nu face decât ceea ce se cere de la PSD. I s-a spus să schimbe comisiile la concursul de directori, le-a schimbat în prima zi. Nu i s-a spus să facă fațada și mai ales nu i-a dat Ciolacu sau Lungu firmă de construcții nu a făcut-o.

Recent i-au dat ordin doar să schimbe firma de pază. Au pus firma de casă WMC – societatea care produce și cârpițe pentru șefi, așa cum este cunoscută firma de pază și croitorie – și stimata doamnă Palcău a executat. A schimbat și a înmulțit camerele video. Când am trecut pe la Inspectoratul Școlar se trăgea de zor la noul sistem de supraveghere, considerat și un sistem de control al celor din instituție, sistem menit să studieze ce se întâmplă pe acolo și în alt cadru, conform ziselor unor cunoscători ai Buzăului de azi.

De altfel, e companie locală e de apreciat că are loc la Buzău, unde primarul dă lucrări doar celor din alte județe. Dacă firma menționată ar juca și corect în relația cu concurența locală …și nu ar depinde de PSD chiar ar merita toată aprecierea. Eu am apelat la serviciilor de croitorie în vreme de pandemie, dar tocmai colegii lor de partid au stricat relația, contestând-le produsele ( atunci făceau măști și au fost contestați de un anume Hodițoiu) .

Se pare însă că fostul consilier local PPDD – actualmente PSD –  nu era informat că e firma de casă a șefilor lor, firmă care primește contracte unde partidul numește șefi, ca la Inspectoratul Școlar.

Deci cade fațada, trecătorii sunt obligați să ocolească clădirea, iar Daniela Palcău a schimbat sistemul de supraveghere video cu o firmă pe care o văd că apare total sau parțial în tot mai multe instituții controlate de PSD. Video: https://studio.youtube.com/video/LDej5RhfTzQ/edit

Schimbarea sistemului de supraveghere în vreme ce tencuiala cade e tichie roșie, deodorant peste transpirație. Dar …dacă interese de partid și de grup o cer, Palcău face orice pentru a-și păstra scaunul, pentru că băieții nu glumesc dacă nu le produci.

Palcău Daniela și fațada ISJ de pe vremea când la ISJ erau și gospodari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *