Local

Cine va avea curaj să încalce legea și să falsifice cifrele recensământului la Buzău?

Buzăul, orașul care bate tot ce prinde în lume, se topește pe zi ce trece. Efectul anilor de administrare proastă a dus la un exod masiv al populației. Nu de mult, Toma voia să facă Buzăul …lat! Să-l unească cu Ținteștiul său natal ( ce glumă sinistră și scumpă! ). Astăzi și-ar dori să o facă …lată și din pix să mai scoată încă 15000 de locuitori, cât îi lipsesc să nu decadă din categoria orașelor de categoria a II-a, ceea ce ar duce la diminuări de salarii pentru primar și pentru acoliți și la la pierderea multor posturi politice.

Dacă reușeau să treacă referendumul de unire cu Ținteștiul, îi puneau pe buzoieni la cheltuieli financiare și mai mari! E ca o familie care și-a făcut o casă, însă nu a putut să-și țină copiii în ea. După plecarea lor trebuie să întrețină camere de care nu are nevoie.

Degeaba s-a umflat Toma în pene cu toate realizările lui epocale. Când te părăsește populația ești mic. La Buzău populația e din ce în ce mai puțină și mai bătrână. Aici a dus minciuna! Aici a dus lipsa de oportunități pentru tineri!

În concluzie, șeful celuii de criză care trebuie să rezolve problema Recensământului, Toma, și-ar dori pe cineva să mai scoată ceva din pix, ceea ce ar reprezenta o mare nenorocire pentru buzoieni. De ce ar fi o mare nenorocire? Pentru că am avea administrație plătită pentru un oraș de gradul II, de către o populație numeric mai mică. Fiind mai puțini, vom plătit mai mult!

Rămâne de văzut dacă se va găsi făptașul ,  care să tragă niște cifre mai mari în soft.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *