Local

Cernătești sau dovada că poți fi penal oriunde!


Cernătești sau dovada că poți fi penal oriunde!


Protagoniștii? Ciolacu și Mârzea! Cine este Ciolacu? Un personaj cu un trecut periculos. Cine este Mârzea, un cetățean inodor, incapabil să conducă o instituție, dar cu norocul de a fi intrat primarul pe care-l secunda în necaz.

 

Fapta? Primul a… propus – în Codul penal se numește trafic de influență. Al doilea a mușcat și a dat drumul la un șir de infracțiuni.
Obiectul faptei? Teren + construcție!
Beneficiarul? Evident, prin interpuși, marele politician, care după ce i-a pus râme în cârlig lui Dragnea, lingându-i în trecere și bombeul pe Belina, a ajuns în guvern, dar fără portofoliu. Dacă exista Ministerul Falimentului, cu siguranță ar fi avut portofoliu. Așa… s-a ocupat doar de sinecuri și a evitat audierile din comisiile parlamentare, unde trebuia să dovedească minimum de competență.
Păgubitul? Mârzea! El va răspunde pentru fapta lui de corupție. Se ascunde, nu răspunde la solicitările noastre. Dar faptele sale sunt penale.
Câștigătorii? Locuitorii din Cernătești! Vor scăpa de un primar slab pregătit, care se exprimă greu și gândește după cum arată comuna. Jalnic!
Am fost la o singură ședință de Consiliu local și a fost ca în piesele lui Băieșu. De ar mai fi trăit umoristul îl avea pe Mârzea pe copertă.
Epilog: când un primar devine sluga unui politician, ba îl mai dă și de gol că face trafic de influență, primarul se află la ultimul mandat. E greu să mai zburde pe la alt partid cu dosarul în spate.
Deci, să urmărim împreună cazul unei scheme clasice de trafic de influență și abuz în serviciu, pe care Ciolacu a încercat-o în mai multe localități, spre propria propășire, utilizând din plin poziția de putere. Doar Mârzea a mușcat și a făcut un simulacru de alocare de teren + clădire, folosind drept candidați o firmă și o persoană fizică, un trucaj ieftin, ținut departe de urechile consilierilor, dar știut de tot satul, sat care a aflat ca și noi din gura singurului guvid care a mușcat momeala stăpânului, la care a fugit rapid, atunci când a fost luat la întrebări în scris.
Deci, contracandidații au vânt în pupa. Mârzea, pe lângă problemele cu alte instituții de control, are încă una mare și gravă.
PIN

 


 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *