Local

Cei doi militari gălățeni au adus ”Maratonul Unirii” și la Buzău

 

 


 

          Fruntaşul Vlasie Alexandru din Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” și plutonierul major Onofrei Cristian din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Dunărea de Jos” Galaţi, participanți ai ”Maratonului Unirii”, au părăsit în cursul acestei dimineți sediul Diviziei 2 Infanterie ”Getica” din Buzău, îndreptându-se către Cislău și Nehoiu. În spirit de solidaritate, 30 de militari, polițiști și jandarmi au alergat alături de cei doi maratoniști până la ieșirea din municipiu.

 

           Cei doi gălățeni refac traseul de peste 500 de kilometri parcurs de Regimentul 11 Dorobanţi Siret care, acum un secol, a plecat spre Alba Iulia ca să elibereze Transilvania de sub regimul austro-ungar.

 

          Punctul de de plecare pentru maraton a fost pe 17 noiembrie din fața Prefecturii Galați  iar punctul final va fi la data de 1 Decembrie, cînd cei doi militari  vor intra în Garnizoana Alba Iulia.

 

          Proiectul ”Maratonul Unirii” este organizat de către Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Dunărea de Jos” Galați în parteneriat cu Batalionul 300 Infanterie Mecanizată ”Sfântul Andrei” din Galați și finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

 

         

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *