Local

Buzăul, pe primul loc la numărul cazurilor de rujeolă confirmate în ultima săptămână

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în Romania raportate până la data de 10.05.2019 este 16. 717, din care 64 de decese, potrivit datelor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile publicate pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Conform aceleași surse citate,în perioada 22.04.2019 –10.05.2019 au fost raportate încă 90 cazuri nou confirmate în 14 județe și în municipiul București.
Pe primul loc se află județul Buzău cu 23 de cazuri de rujeolă nou confirmate, urmat de Constanța cu 12, Prahova 10, Teleorman și Călărași câte 9 cazuri, Galați 7, Mureș 6.  În  București, Brăila și Brașov s-au înregistrat câte 3 cazuri de rujeolă nou confirmate, Ialomița 2, iar în județele Botoșani, Cluj, Dolj câte unul.
Cele mai multe cazuri s-au înregistrat, de la începutul epidemiei, la copiii nevaccinaţi. Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru unu din 1.000 de bolnavi, rujeola este mortală.


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *