Local

Buzău: Cod galben de vijelii, grindină, ploi torențiale și vânt puternic

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă vreme severă în România în următoarele ore. Avertizarea de cod galben de cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată este valabilă începând cu ora 12, până marți, 21 mai ora 6 dimineața.
Potrivi ANM, în intervalul menționat, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureș, nordul și vestul Moldovei, Oltenia și nordul și nord-vestul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.
Actualizare informare meteo: Interval de valabilitate: 20 mai, ora 12 – 20 mai, ora 23
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată
În intervalul mai sus menționat  în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și în sud-vestul Moldovei vor fi perioade în care se vor semnala intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și punctiform 40 l/mp.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *