Local

Aproape 80 de incendii înregistrate în acest weekend, pe raza județului Buzău

Peste 1370 de vegetație uscată, mărăciniș și lăstăriș au ars în acest weekend în  cele 79 de incendii semnalate pe raza județului. De la începutul anului şi până în prezent, pe teritoriul judeţului Buzău, s-au înregistrat un număr de 286 arderi necontrolate, suprafaţa afectată fiind de peste 4370 ha.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, sublocotenent George Crețu, ”în ultimele trei zile efectivele Inspectoratului pentru Situații de Urgență  Buzău au fost solicitate să intervină pentru localizarea și stingerea a 79 incendii de vegetație uscată, mărăciniș și lăstăriș în zona de competență, suprafața afectată fiind de circa 1370 ha.”. Este vorba despre incendiile de vegetație uscată, provocate în mod inconștient de cetățenii care își igienizează terenurile fără să asigure un minim de măsuri de siguranță, și scăpate de sub control datorită vântului puternic.
Din analiza statistică efectuată la nivelul Centrului Operațional Județean Buzău se constată o creștere alarmantă a numărului de arderi necontrolate produse în acest an. Astfel, în primele 70 de zile ale acestui an au fost înregistrate mai multe intervenții de acest gen decât cele înregistrate anual în ultimii 10 ani, se arată în comunicatul de presă al ISU Buzău.
Pompierii buzoieni solicită cetăţenilor să dea dovadă de responsabilitate, să îndemne pe cei care incendiază terenurile să renunțe la astfel de acțiuni, să anunţe de îndată la numărul unic de urgenţă 112 orice început de incendiu şi să acorde sprijin autorităţiilor locale şi pompierilor în stingerea incendiilor de vegetaţie uscată sau la fond forestier.

 

 Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *