Local

APIA anunță fermierii: 31 decembrie 2018, termen limită pentru sprijin cuplat pentru fructe destinate industrializării

Fermierii care au depus Cererea unică de plată, prin care au solicitat în cadrul Campaniei 2018 sprijin cuplat pentru fructe destinate industrializării, au obligația ca, până la sfârșitul lunii decembrie 2018, pentru a beneficia de sprijin cuplat, să depună documentele specifice prevăzute de articolul 55 din Ordinul MADR nr. 619/2015, cu modificările și completările ulterioare, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).
Sprijinul cuplat pentru fructe (prune, mere, cireşe, vişine, caise şi zarzăre) destinate industrializării se acordă fermierilor activi care exploatează livezi de pruni, meri, cireşi, vişini, caişi şi zarzări pentru obţinerea de produse alimentare nonalcoolice și care fac dovada comercializării următoarelor cantităţi minime anuale pe hectar:  5,6 tone la prune;  7,8 tone la mere;   4,4 tone cireşe și vişine;  4,7 tone caise și zarzăre.
Dovada comercializării fructelor către o unitate de industrializare înregistrată pentru siguranţa alimentelor, potrivit prevederilor Ordinului ANSVSA nr. 111/2008 o constituie factura/facturile sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol. Unităţile de industrializare care exploatează suprafeţele cu livezi fac dovada industrializării producţiei proprii în cantitățile minime anuale pe hectar prin documente contabile interne, se arată în comunicatul APIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *