Local

Aparat performant pus în funcțiune la secția de cardiologie a Spitalului Județean Buzău

Prin programul derulat de Academia de Ştiinţe Medicale, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a fost dotat cu un angiograf digital și multifuncțional pentru cercetare și diagnosticare a pacienților cu afecțiuni cardiace ischemice. Pentru derularea proiectului au fost necesare două etape de achiziții, respectiv aparatul pe care spitalul îl are în dotare încă din 2016, dar care nu a putut fi folosit din cauza procedurilor greoaie de achiziție a consumabilelor, și ulterior consumabilele aferente diagnosticării și intervențiilor care urmau să fie făcute pe pacienți.
Echipa din cadrul Spitalului Județean Buzău, care a reușit să facă funcțional angiograful, este formată din Dr. Florin Matei – medic cardiolog intervenţionist, Dr. Raluca Năstase – medic specialist cardiolog şi şef secţie Cardiologie, Dr. Adrian Răducan – medic specialist cardiolog şi Dr. Gabriel Nicolai – medic specialist cardiolog (înscris la cursul de Competență Cardiologie Intervențională).


Pacienţii ce beneficiază de astfel de investigaţii trebuie să corespundă cerinţelor programului, iar investigaţiile medicale sunt făcute fără niciun cost pentru bolnavi.
Potrivit programului, echipa poate trata până la 100 de pacienţi pe an la Spitalul Judeţean Buzău, iar toate costurile sunt suportate în cadrul proiectului dar şi cu o participare a Spitalului Judeţean Buzău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *