Local

Amenzi și marfă confiscată, în piețele buzoiene

Polițiștii buzoieni au aplicatla sfârșitul săptămânii trecute sancțiuni în valoarea de aproximativ 160.000 lei și au confiscat marfă de peste 5.400 lei în urma controalelor efectuate pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce se comit cu ocazia producerii, prelucrării şi comercializării produselor agroalimentare.
Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au continuat activităţile pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale şi au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce se comit cu ocazia producerii, prelucrării şi comercializării produselor agroalimentare (produse de panificaţie, carne, produse din carne congelate, peşte, ouă, lapte, miere, legume-fructe şi altele).
Un număr de 63 de agenți economici au fost controlați de polițiști, cu privire la respectarea prevederilor legale în domeniul comercializării produselor specifice perioadei.
De asemenea, în cadrul activităţilor desfăşurate, s-a avut în vedere şi prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, a furturilor ce se pot comite în zonele aglomerate şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi una la O.U.G. nr.28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de aproximativ 160.000 de lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 5.400 de lei (carne şi produse din carne, produse de panificaţie, peşte, fructe şi alte produse).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *