Local

Admitere la școlile MAI 2019-2020. Încep înscriile la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza

În anul 2019, la nivelul instituțiilor de formare profesională ale MAI sau a celor care pregătesc personal în beneficiul MAI, au fost sau vor fi organizate sesiuni de admitere.
La Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza”, pentru sesiunea iulie-august 2019, încep înscriile pentru toate specializările (ordine și siguranță publică, drept, instalații pentru construcții – pompieri, arhivistică).  Potrivit calendarului de admitere, activitățile de recrutare a candidaților vor fi demarate în cursul lunii aprilie 2019.
Activitățile specifice înscrierii, desfășurării probelor eliminatorii și probei de verificare a cunoștințelor sunt stabilite și planificate prin Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere la studii universitare de licenţă, în facultăţile Academiei de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza”, în anul 2019, disponibil pe pagina oficială de internet a instituției de învățământ, respectiv http://www.academiadepolitie.ro/ultima-ora/2019/Regulament-admitere-2019.pdf
La instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale care pregătesc personal pentru nevoile M.A.I. se vor organiza sesiuni de admitere, potrivit graficelor de activități proprii acestora. Toate informaţiile vor fi aduse la cunoștința celor interesați prin intermediul paginii oficiale de internet a MAI, la adresa http://www.mai.gov.ro – Secțiunea Carieră – instituții de învățământ/formare profesională   (http://www.mai.gov.ro/index06_2.html).
Reamintim că anterior, în sesiunile august/septembrie 2018, respectiv ianuarie 2019, au fost organizate examene de admitere la școlile de agenți și subofițeri din cadrul MAI, astfel încât la momentul actual, în aceste școli se pregătesc, la capacitate maximă, două serii de elevi, totalizând peste 5.750 de elevi. În aceste condiții, în anul calendaristic curent nu va mai fi organizată nici o nouă sesiune de admitere.
O nouă sesiune de admitere la școlile postliceale ale M.A.I. va fi organizată în prima parte a anului 2020, conform graficului ce va fi comunicat în timp util.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *