Local

A murit una dintre personalitățile Buzăului

Astăzi a încetat din viață, după o suferință care în ultimii doi l-a chinuit teribil, profesorul Gheorghe Udrea.

Gheorghe Udrea a fost profesor de Geografie dedicat. Călător neobosit prin munții Buzăului, dar și ai întregii Românii, împreună cu elevii săi, a lăsat în urmă jurnale de călătorii fascinante.

Profesorul Gheorghe Udrea s-a dedicat și cercetării istorico-geografice. Monografia dedicată comunei Blăjani, editată și reeditată la Editura Omega, reprezintă un model de tratare riguros-științifică a unei teme de istorie și geografie locală.

Ultima lucrare apărută a fost dedicată Văii Slănicului, zonă de care a fost legat prin naștere – s-a născut la Cernătești – și datorită primilor ani de profesorat și directorat.

Profesorul Gheorghe Udrea a avut o carieră didactică și de conducere bogată. A predat la Hasdeu până acum câțiva ani și a fost primul Inspector General al Inspectoratului Școlar Județean Buzău, după 1990.

A fost singurul inspector general ales de profesori!

Dincolo de funcții și preocupări a fost un om de mare bun simț. O personalitate rară, discretă; un exemplu!

Am lucrat cu domnia sa în calitate de editor și prefațator a unora dintre cărțile pe care le-a scris și pot spune fără echivoc că Buzăul a pierdut astăzi un personalitate de mare valoare!

Paul Negoiță

paulnegoită.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *