Justiție

Am sesizat Poliția pentru 84 de elevi pe care încearcă să-i înșele Palcău Daniela, de la Inspectoratul Școlar Buzău

De Ziua Copilului am mers la Poliție să o reclam pentru înșelăciune pe Daniela Palcău, șefa de la Inspectoratul Școlar. De ce este important ca publicul să știe? E vital să aveți idee cine conduce instituția cu cel mai mare impact social și cum a transformat Palcău Danilea școala Sanitară într-una nefrecventabilă și impredictibilă.

Dar cum au decurs lucrurile: în urmă cu ceva timp, un grup important de elevi și de profesori au părăsit Școala Sanitară pentru că Palcău trebuie să dea de mâncare unei sinecuriste de la partid pe banii elevilor. Profesorii care lucrează în privat sau cei care nu depind de partid, au plecat, cum era firesc. Elevii i-au urmat, cum era firesc, pentru că aveau aceiași stare de revoltă cu noi.

Era firesc să plecăm cu toții, pentru că o asemenea școală presupune un spațiu liber și predictibil. Supunerea oarbă nu a fost niciodată promovată, mai ales că o parte dintre tineri vor pleca în afară să lucreze.

O dată cu transferul școala unde am plecat a hotărât să plătească toate taxele restante din bugetul propriu, pentru a nu plimba elevii pe drumuri și pentru a veni în sprijinul celor care au probleme financiare. Sunt și asemenea cazuri.

Pentru ca lucrurile să fie clare, mai cu seamă că nivelul nostru de încredere în oameni cu reputație proastă este scăzut, am solicitat semnarea unui Protocol în care să se prevadă obligațiile părților.

Conform Protocolului, așa cum puteți vedea în imaginea de mai jos, Școala Sanitară din cadrul Colegiului Nicolae Paulescu se angaja să plătească taxele integrale ale elevilor transferați, iar Școala Postliceală Sanitară să transmită foile matricole ale acestora, în 5 zile de la data plății.

Obligativitatea transmiterii foilor matricole vine pe baza precizărilor legislației din învățământ și nu ar fi fost nevoie de Protocol, însă, văzând foamea financiară cu care se manifestă noua conducere, ne-am gândit că elevii vor fi șantajați pe motiv că nu au avut cu ce să-și plătească școlarizarea și că le vor fi calculate penalități înrobitoare. Deci, am făcut noi un efor și am plătit integral datoriile elevilor!

Protocolul respectiv a fost asumat și de către Daniela Palcău, Inspector Școlar General și a constituit pentru noi o garanție în plus a executării obligațiilor asumate de Școala Postliceală Sanitară. Din modul găunos în care au lucrat din prima zi la însușirea Școlii Sanitare, am priceput că sunt interese de grup mari, dat nu am avut totuși dubii că cineva care reprezintă o instituție publică are onoare pentru ceea ce semnează și nu e nevoie de plata la fiecare eliberare, după practica celor mai vechi meserii din lume.

Ei bine, Protocolul a fost semnat. Plata s-a făcut în 2 minute, iar dovada plății a fost imediat comunicată celor de la Inspectoratul Școlar și celor de la Școala Sanitară.

Echipa de la Paulescu s-a pregătit să preia datele și să le înscrie în registrele matricole pe care le completase deja cu informațiile persoanele ale elevilor.

Au trecut 7 zile și nu 5, iar foile matricole nu au mai venit. Am trimis emailuri, răspunsuri ioc. Am început să avem starea oamenilor care au fost țepuiți și care trebuie să lupte să scoată ceea plătiseră de la parteneri. 

Și într-adevăr, gașcă lui Palcău, învățătoarea care face educație și persoana pusă să gireze atâtea examene care se vor cinstite, ne-a tras plasă golănește.

În a ziua a cincea după încheierea Protocolului, în loc să fie preocupați să-și facă corect și la timp treaba asumată, au mai pus o taxă pe care o vor aplicabilă atât retroactiv, elevilor care au plecat, cât și celor care pe viitor vor îndrăzni să mai facă școală în așa mediu.

În afară de faptul că taxa este ilegală prin modul ei de concepere, conform Codului fiscal, taxa aceasta unicat spune totul despre seriozitatea conducerii Școlii Sanitare – practic și-au dat de la început arama pe față -, despre lipsa de  predictibilitate Școlii Sanitare – ți se promite că plătești un leu la intrare și ți se cer sute –  și despre respectul față de propriul angajament, anulat pentru a mai stoarce niște bani.

Elevii care s-au transferat au plătit școlarizarea și aveau dreptul legal să primească înscrierea într-o fișă a rezultatului muncii lor. Nimeni nu poate să le ceară bani pentru așa ceva și niciodată nu s-au încasat bani foile matricole la transfer! Dar repet, foamea de bani e patologică. Exemplu l-am găsit în viața profesională a Danielei Palcău. Nu cred că sumele pe care i le cere partidul sunt atât de mari încât să nu mai conteze onoarea semnăturilor.

Aceeași prietenie cu banii are și actuala conducere a Școlii Sanitare. Directoarea nu a plătit salariile profesorilor care au predat – spune că nici pe cele ale căror predau, deși le-a promis salarii de 5 ori mai mari să-i determine pe elevi să rămână, așa cum mi s-a spus în Spitalul Județean -, dar, după jumătate de lună și-a virat un salariul baban în cont. Acolo, din câte știu eu directorul și-a luat întotdeauna ultimul salariul, după ce s-a asigurat că profesorii au încasat banii.

V-am dat doar câteva detalii pentru a ști ce descălecați au pus mâna pe o școală care a fost menținută pe piață, respectând principiile competiției loiale cu alte școli și având o conducere care și-a respectat mereu elevii.

E ca la drumul mare! Vor să ne tâlhărească, iar principalul factor care a dus la acest act de înșelăciune este Daniela Palcău, care deși a semnat Protocolul încurajează școala să jupoaie elevii cu taxe ilegale.

De aceea a trebuit să mă adresez Poliției chiar de Ziua Copilului! Din necesitate dar și ca o formă de protest pentru modul jalnic de comportare al Danielei Palcău, personaj care prin aceste fapte prin care prea să buzunărească niște elevi, niște semeni de-ai ei m-a scârbit.

E incredibil în ce hal au ajuns instituțiile, în ce hal a ajuns școala în general! Atunci când i-am spus inspectoarei general că voi reclama situația, mi-a răspuns cu indiferență că pot merge să reclam unde doresc! Din acest răspuns am mai realizat încă o dată pe cine am în față, ce capacitate are să conducă o instituție și ce încredere are în ocrotirea partidului care a pus-o acolo!

Diferendul îl vom rezolva, mai ales că nu vorbim despre sume, ci despre principii. Totuși, cei care mai sunteți în Școala Sanitară elevi, sau cei care aveți gânduri să treceți pe acolo, gândiți-vă de mii de ori dacă e o alegere bună pentru buzunarul și liniștea voastră de mâine.

S-ar putea să vă culcați cu o obligație de plată și să vă sculați cu una dublă și să trăiți mizeria pe care o trăim noi astăzi, fiind obligați să pierdem vremea să obținem ceea ce este legal să ni se dea. S-ar putea să fiți și voi șantajați cândva!

Nu vă bazați pe semnătura sau cuvântul celor care au conduc acum Școala Sanitară și nici pe politiciana Palcău!  Dovada v-o dăm noi, cei care ne luptăm să nu fim înșelați de inspectorul școlar general și de prepușii lui!

Vă ținem la curent pentru a vă ajuta să luați decizii corecte în viață!

Violeta Moraru

A se vedea și : https://cronicadebuzau.ro/sefa-isj-daniela-palcau-suspecta-intr-un-dosar-dna-vacanta-in-tenerife-pe-bani-europeni/

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *