Fără categorie

OPEC și Rusia vor să facă reduceri de 2 milioane de barili de petrol pe zi ca să-i crească prețul

Reprezentanţii celor 13 state membre exportatoare de petrol şi ai celor 10 state aliate au decis ca, începând din noiembrie, să-şi reducă producţia cu două milioane de barili pe zi (bpd), ca să poată determina creșterea prețului petrolului.

OPEC+ a convenit miercuri asupra reducerii abrupte a producției de petrol, reducând oferta pe o piață deja restrânsă, provocând una dintre cele mai mari confruntări cu Occidentul, după ce administrația americană a numit decizia „obtuză”.

Liderul de facto al OPEC, Arabia Saudită, a spus, citat de Reuters, că reducerea cu 2 milioane de barili pe zi (bpd) a producției – egală cu 2% din oferta globală – este necesară pentru a răspunde la creșterea ratelor dobânzilor în Occident și la o economie globală mai slabă.

Regatul a respins criticile conform cărora s-ar fi înțeles astfel cu Rusia, care este inclusă în grupul OPEC+, pentru a crește prețurile și a spus că Occidentul este adesea condus de „aroganța bogăției” atunci când critică grupul.

„Decizia este tehnică, nu politică”, a susținut ministrul Energiei din Emiratele Arabe Unite, Suhail al-Mazroui.

A se vedea:

https://romania.europalibera.org/a/opec-%C8%99i-rusia-vor-s%C4%83-fac%C4%83-reduceri-de-2-milioane-de-barili-de-petrol-pe-zi-ca-s%C4%83-i-creasc%C4%83-pre%C8%9Bul/32066718.html?fbclid=IwAR1ftwbY1Ac4Zi_g4R2D6r0ww95Bb9iUmeVHoffbSOYyofzGVwP1hcsEIks

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *