Local

430 sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri pentru neregulile constatate în acest weekend /34 permise de conducere reținute în vederea suspendării şi întocmite trei dosare penale

În cadrul acţiunilor desfăşurate, în acest weekend, de către poliţiştii rutieri din cadrul IPJ Buzpău, au fost constatate şi sancţionate 430 de abateri, reţinute 34 permise de conducere şi s-au întocmit trei dosare penale.
Cele mai multe dintre abateri au fost comise de conducătorii auto, care nu au respectat regimul legal de viteză, nu au utilizat centura de siguranţă, au condus autovehiculele cu defecţiuni tehnice sau au oprit şi staţionat neregulamentar.
Pentru că au apăsat „prea tare” pedala de acceleraţie, 153 de conducători auto au fost sancționați, iar pe lângă punctele-amendă ce le-au fost aplicate, împotriva a 21 dintre aceştia a fost luată şi măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.
Cea mai mare viteză în localitate – 158 km/h – a fost înregistrată pe raza localităţii Grebănu, la volanul autoturismului fiind o femeie de 47 de ani, din Vrancea.
Celelalte 13 permise de conducere au fost reţinute pentru depăşiri neregulamentare (două), pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea (trei), pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice (patru) şi pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric (patru).
Poliţiştii rutieri au efectuat peste 400 de testări cu aparatele etilotest, care au indicat valori peste zero în cazul a şase conducători auto. Astfel, în patru situaţii s-a luat măsura sancţionării contravenţionale şi a reţinerii permiselor de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, fiind vorba de concentraţii alcoolice mai mici de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în celelalte două cazuri au fost întocmite dosare penale.
Cea mai mare valoare a fost constatată în cazul unui tânăr de 20 de ani din Cochirleanca, care a fost oprit de poliţişti în timp ce se deplasa cu un autovehicul pe DN 1B E577. În cazul său aparatul etilotest a indicat o concentraţie alcoolică de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, poliţiştii au constatat că permisul de conducere îi fusese suspendat în urma altor abateri comise în trafic.
Un al treilea dosar penal a fost întocmit de poliţişti după ce au depistat în trafic un tânăr de 29 de ani din comuna Bisoca, aflat la volanul unui autovehicul deşi permisul de conducere îi fusese suspendat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *