Local

100 de elevi de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială nr 11 Buzău în dialog cu polițiștii

 

Polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii – IPJ Buzău au desfășurat o activitate preventiv-educativă la Școala Gimnazială nr 11 din municipiul Buzău. La această întâlnire au fost prezenți aproximativ 100 de elevi de clasa a VIII-a.  

Reprezentanții Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au purtat discuții în scopul cunoașterii riscurilor la care copiii sunt expuși pe Internet și însușirea unor măsuri de autoprotecție, descrierea comportamentelor care sunt încadrate în diverse forme de abuz asupra copiilor – cyberbullying, expunerea la conținuturi dăunătoare/ilegale, grooming (ademenire), sexting, furtul de date personale și a imaginii online, dependența de internet şi victimizarea prin infracțiuni din sfera criminalității informatice. Acţiunea face parte din seria activităţilor desfăşurate în cadrul Campaniei „Dă BLOCK agresivității. Și glumele dor. Stop cyberbullying”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Buzău.

De asemenea, poliţiştii au adus în discuţie şi aspecte referitoare la prevenirea furturilor din locuinţe, din buzunare sau cele ce s-ar putea produce pe fondul aglomeraţiei specifice sărbătorilor de iarnă, activitate desfăşurată în cadrul campaniei „Paza bună trece primejdia rea”.

Totodată, polițiștii le-au adus în discuție elevilor importanţa adoptării unui comportament responsabil în trafic.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *