Local

1 Decembrie sărbătorită la Buzău cu paradă militară, urmată de tradiționala ”fasole cu ciolan și vin fiert”

 

Zi

      

              Programul oficial al manifestărilor de 1 Decembrie -Ziua Națională a României a fost definitivat. Festivitățile Zilei Naționale a României se vor desfășura în municipiul Buzău în Cimitirul Eroilor și pe Calea Eroilor începând cu ora 10.00.

 

            Pe lângă întâmpinarea persoanelor oficiale, primirea onorului și salutarea Drapelului de Luptă de către prefectul județului Buzău și comandantul garnizoanei Buzău și depuneri de coroane, buzoienii pot urmări ceremonialul militar – defilări cu personal și tehnică militară. De asemenea, Corul Școlii Gimnaziale nr 11 Buzău și Corala Bărbătească Ortodoxă ”Credo in Deo”, de la Seminarul Teologic Buzău vor interpreta melodii patriotice dedicate Centenarului.

 

             Tot în această zi importantă, 100 de ani de la Marea Unire, se va face premierea elevilor participanți la Concursul de Istorie organizat de Fundația Mareșal Alexandru Averescu, împreună cu Consiliul Județean Buzău și Inspectoratul Școlar Județean Buzău.

 

            După terminarea ceremoniei militare dedicate Zilei Naționale, conform tradiției, buzoienii sunt așteptați în Parcul Crâng, la tradiționala porție de fasole cu ciolan. Anul acesta, reprezentanții Consiliului Județean au comandat 3000 de porții de fasole cu ciolan afumat și 800 de porții de post. Meniul mai cuprinde plăcintă și vin fiert.

 

            Ca și în ceilalți ani, și în acest an buzoienii se vor bucura de prezența artiștilor Centrului de Cultură și Artă din Buzău.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *