Local

Administratorul unei societăți de colectare și prelucrare deșeuri reciclabile, cercetat pentru evaziune fiscală

Un buzoian în vârstă de 52 de ani, administratorul  unei societăți comerciale ce are ca principal obiect de activitate colectare şi prelucrare deşeuri reciclabile, este cercetat de către ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice de la I.P.J. Buzău sub aspectul săvârșirii în formă continuată a două infracțiuni de evaziune fiscală.”Una prin omisiunea evidențierii operațiunilor comerciale efectuate și cealaltă prin evidențierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a unor operațiuni fictive, fapte prevăzute și pedepsite de Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscal”, potrivit biroului de presă al IPJ Buzău. 
Din cercetări a reieșit că, în perioada anilor 2012 – 2015, societatea a efectuat achiziții de deșeuri – catalizatori auto de la persoane fizice și juridice pe bază de borderouri de achiziție și facturi fiscale în sumă totală de 17.593.663 lei, cu o diferență față de achizițiile înregistrate în evidența contabilă în sumă de 923.808 de lei, unele dintre acestea nefiind înregistrate în contabilitate. Ulterior, bunurile erau vândute în Italia.  În urma acestei activități a fost diminuată masa impozabilă şi s-a sustras de la plata impozitului pe veniturile din alte surse datorat bugetului consolidate al statului cu suma de 2.814.986 de lei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate a rezultat că, persoanele înscrise în borderourile de achiziție întocmite ca documente justificative privind proveniența bunurilor puse la dispoziție de societate, nu confirmă predarea în totalitate a cantităților înscrise în documente.
Polițiștii de investigare a criminalității economice continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *